Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w galarecie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 8 plastrów
serek ziołowy typu bieluch 1/2 opakowania
rosół drobiowy 1 szklanka
zielona sałata do przybrania
Kukurydza z Puszki do przybrania
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo 1-2 do przybrania

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galarecie

Szynkę posmarować serkiem ziołowym i zwinąć w rulonik,poukładać na głębszym półmisku.Przybrać ugotowanym jajkiem,zieloną sałatką,kukurydzą.

Zalać żelatynę niewielką ilością zimnej wody aby napęczniała.Gdy już napęcznieje zagotować rosół i dodać żelatynę do niego,zdjąć z ognia i mieszać aż żelatyna się całkowicie rozpuści.Wystudzić rosołek.

Gdy rosół jest całkowicie zimny zalać nim wcześniej przygotowaną szyneczkę.Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia się galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.10.2013 00:12
wygląda bardzo apetycznie
Pomocnik 28.05.2013 15:58
pyszna szynka
lara 28.05.2013 15:21
prosta i naprawdę dobra przekąska:)
Janina 28.05.2013 11:17
bardzo lubię galaretkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak