Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szynka konserwowa
20 plastrów -
pieprz Prymat
2 szczypty -
kostka rosołowa
1 kostka
Przepis i sposób przygotowania Szynka w galarecie
1 por, 20 dag pieczarek, 2 jaja, 2 łyżki majonezu, 20 plastrów szynki konserwowej, 1 kostka rosołowa kucharek, 2 szkl wody, 4 łyżeczki żelatyny sół, pieprz Prymat
Pieczarki, obieramy, myjemy i ścieramy na tarce, o dużych oczkach, smażymy. Białą część pora kroimy w paski. Podsmażamy osobno. i wsypujemy do pieczarek , mieszamy. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. mieszamy z pieczarkami i porą, dodajemy majonez ,pieprz, sół do smaku. Farsz nakładamy na plastry szynki, zwijamy w ruloniki, układamy na półmisku. Kostkę rosołową rozpuszczamy we wrzątku, wsypujemy żelatynę. Stygnącą galaretą, zalewamy roladki i do lodówki.
Komentarze (16)
Załaduj więcej komentarzy (6)