Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka świąteczna

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Majeranek suszony Prymat
kminek Prymat
szałwia
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka świąteczna

Wszystkie przyprawy utrzeć w moździerzu. Wymieszać. Szynkę związać ściśle sznurkiem, natrzeć częścią przypraw, resztę odstawić. Szynkę wstawić na min.24 godziny do lodowki pod przykryciem. W międzyczasie można znowu natrzeć przyprawami. Potem włozyć
do rękawa do pieczenia. Piec 2 gdziny w 180 stopniach. Idealna nie tylko na swiateczny stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meredith 28.04.2011 10:36
apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak