szynka słodko-kwaśno pieczona...

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka surowa

    2 kg
  • olej

    1/2 szklanki
  • przyprawy suszone

    - w opisie
  • liście laurowe Prymat

    1 sztuka
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    1 łyżka
  • ziele angielskie całe

    2 sztuki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - szynka słodko-kwaśno pieczona... foto
porcję szynki rozciąć na płat mięsa

po 1 łyżce z każdej przyprawy wsypać do miseczki i wymieszać: cebula suszona, ananas suszony, grzyby mum, czerwona papryka, włoszczyzna suszona, czosnek płatki, suszone pomidory, skórka z cytryny

wymieszane przyprawy rozłożyć na płacie mięsa i polać połową oleju
Krok 2 - szynka słodko-kwaśno pieczona... foto
ciasno zwinąć roladę i obwiązać nicią

natrzeć roladę resztą oleju i zawiniętą w folię na noc do lodówki schować

roladę upiec w 180C do miękkości

w połowie pieczenia polać magą wymieszaną w 1/2 szklanki wody i posypać papryką

roladę ostudzić dobrze i dopiero kroić na plastry
Krok 3 - szynka słodko-kwaśno pieczona... foto
smaczne mięso na zimno do pieczywa........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magduś83 28.10.2013 23:14
super kawał mięsa, :)
IwonaKa 30.05.2013 10:45
już czuję zapach tej wspaniale przyprawionej szynki
Anna169Hosz 04.04.2013 19:28
Podoba mi się ten przepis.
Klausia 04.04.2013 11:41
wygląda przepysznie ;)
Botwinka 04.04.2013 09:08
wygląda pyszniutko
as28 03.04.2013 09:56
fajna szyneczka
wyattearp 03.04.2013 09:05
bardzo fajna szyneczka
Agnieszka-87-25 03.04.2013 08:01
uwielbiam taką faszerowaną szynkę
Beatris 02.04.2013 23:28
Ciekawe nadzienie.
Krzysiek3 02.04.2013 22:24
smaczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat