Przepis i sposób przygotowania na: Szynka po staropolsku
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Następnie szynkę związujemy sznurkiem. Pieczemy około 1,5 godziny, w połowie czasu przekręcając na drugą stronę.
Smacznego!
szynka wieprzowa | 1 kg |
olej | 6 łyżek |
czosnek | 1 ząbek |
Gorczyca biała cała Prymat | 1/2 łyżeczki |
chili | 1/2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
bazylia | 1/2 łyżeczki |
majeranek | 1/2 łyżeczki |
cukier | 1/2 łyżeczki |
rozmaryn | 1/2 łyżeczki |
szałwia | 1/2 łyżeczki |
oregano | 1/2 łyżeczki |
tymianek | 1/2 łyżeczki |
mięta | 1/2 łyżeczki |
sól | 1 łyżeczka |
pieprz | 1 łyżeczka |
ziele angielskie | 2 ziarenka |
Owoc jałowca cały Prymat | 2 kulki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: