Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka po mojemu

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1-2 kg
czosnku 10 ząbków
pieprz dodosmaku
olej do smażenia
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat dosmaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka po mojemu

Szynkę umyć,natrzeć przyprawą uniwersalną,ziołami prowansalskimi, pieprzem. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki i wciskać w nadkrojone miejsca z jednej i drugiej strony. Zawinąć w folię aluminiową i pozostawić na 42 godziny. Potem lekko podpiec na patelni z dwóch stron. Przełożyć do piekarnika i piec ok 2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 19.02.2013 20:29
Na pewno smacna, połączenie mięsa i czosnku nie może być inne :)
sylwiusia055 14.01.2013 16:03
robię podobnie
gusia1000 13.01.2013 21:52
Co swojska, to swojska.
Magda24 13.01.2013 17:36
a po mojenu wyglądałaby tak samo, bo tak jest najsmaczniej :))
Goya 13.01.2013 16:33
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak