Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
składnik główny
-
szynka wieprzowa
1 kg
przyprawy do smaku
-
sól
-
Pieprz czarny Prymat w młynku
-
Czosnek suszony Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
olej
5 łyżek
Sposób przygotowania
Szynkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Przyprawy dobrze wymieszać z olejem i tak przygotowaną pastą dobrze natrzeć szynkę.
Umieścić ją w naczyniu próżnIowym i wstawić do lodówki na minimum 24 godziny.
Po tym czasie mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika.
Nastawić piekarnik na 180 stopni i po zgaszeniu lampki kontrolnej piec szynkę godzinę.
Po upieczeniu szynkę wystudzić na kratce i podawać jako wędlinę do pieczywa.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się