Szynka pieczona Zewy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składnik główny

  • szynka wieprzowa

    1 kg

przyprawy do smaku

  • sól

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • Czosnek suszony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • olej

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Szynkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Przyprawy dobrze wymieszać z olejem i tak przygotowaną pastą dobrze natrzeć szynkę.
Umieścić ją w naczyniu próżnIowym i wstawić do lodówki na minimum 24 godziny.
Po tym czasie mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika.
Nastawić piekarnik na 180 stopni i po zgaszeniu lampki kontrolnej piec szynkę godzinę.
Po upieczeniu szynkę wystudzić na kratce i podawać jako wędlinę do pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka17 09.12.2017 22:02
Domowe szyneczki najlepsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat