Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona ze szparagami i żółtym serem pod skórką sezamową

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka surowa 900 g
Zielone szparagi 5 szt
ser żółty 70 g
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sezam 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 3/4 łyżeczki
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona ze szparagami i żółtym serem pod skórką sezamową

Szparagi obieramy na 3/4 długości, myjemy i delikatnie podgotowujemy w osolonej wodzie. Mięso myjemy, osuszamy, jeśli mamy ładny kawałek to nacinamy jego środek na całej długości tak by można było go napełnić szparagami i serem żółtym pokrojonym na plastry (jeśli nie da się tego zrobić to nadkrawamy mięso, rozkładamy, układamy szparagi i plastry sera żółtego, składamy i spinamy wykałaczkami). Gotowe mięso wkładamy do torebki do pieczenia, posypujemy przyprawami i sezamem, zamykamy torebkę dołączonym do niej klipsem, przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 90 minut (pierwsze 30 minut piekłam z włączonym termoobiegiem).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.06.2013 07:59
bardzo smaczna
Aleksandra/Olcia 18.06.2013 17:18
pieknie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak