Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona z warzywami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
cebula 1 sztuka
seler 1 kawałek
por 1/4 sztuka
pietruszka 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Goździki całe Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona z warzywami

Kroki postępowania

1
Mięso nacieramy przyprawami, przekładamy do naczynia do zapiekania i odkładamy do lodówki na kilka godzin.
Krok 1 - Szynka pieczona z warzywami foto
2
Do mięsa dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 2 - Szynka pieczona z warzywami foto
3
Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa.
Krok 3 - Szynka pieczona z warzywami foto
4
Szynkę pieczemy około 80 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Szynka pieczona z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 28.11.2014 23:35
polecam jest przepyszne
Janina 28.11.2014 16:27
Wspaniałe swojskie mięsko;)
Bernadeta1 28.11.2014 13:39
takie mięsko to pychotka
ben-ka 28.11.2014 10:29
Kawał pysznego mięsa.
gosia56 28.11.2014 10:00
na pewno pyszne mięsko;)
kloruś 28.11.2014 09:40
Bardzo mi się podoba ta propozycja!
ania2610 28.11.2014 09:13
Pyszna, soczysta szyneczka!
Anna169Hosz 28.11.2014 09:05
Ale pyszne mięsko.
Habibi 28.11.2014 08:53
domowe mięsko najlepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak