Szynka pieczona z pomarańczową nutą :)

Szynka pieczona z pomarańczową nutą :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 kg
  • pomarańcza

    2 sztuki
  • miód płynny

    4 łyzki
  • sok pomarańczowy

    2\3 szklanki
  • czosnek ząbki

    1 sztuka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • sól ziołowa

    1\3 łyzeczki
  • imbir mielony

    1\3 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę myjemy, osuszamy i nacinamy . Przygotowujmey marynatę złozoną z :soku pomarańczowego,miodu , przypraw:imbiru, czosnku, soli ziołowej i pieprzu.Marynate nakładamy na mięso i odstawiamy w zimne miejsce. Po tym czasie mieso umieszcamy w naczyniu do zapiekania i w mięso wbijamy w gożdziki. Obkładamy plastrami pomarańczy i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat