Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona z pomarańczową nutą :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
pomarańcza 2 sztuki
miód płynny 4 łyzki
sok pomarańczowy 2\3 szklanki
czosnek ząbki 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól ziołowa jodowana Prymat 1\3 łyzeczki
Imbir mielony Prymat 1\3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona z pomarańczową nutą :)

Szynkę myjemy, osuszamy i nacinamy . Przygotowujmey marynatę złozoną z :soku pomarańczowego,miodu , przypraw:imbiru, czosnku, soli ziołowej i pieprzu.Marynate nakładamy na mięso i odstawiamy w zimne miejsce. Po tym czasie mieso umieszcamy w naczyniu do zapiekania i w mięso wbijamy w gożdziki. Obkładamy plastrami pomarańczy i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak