Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYNKA PIECZONA W MARYNACIE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

szynka wieprzowa 50 dag
Sos pieczeniowy ciemny

Marynata

olej 3 łyżki
majeranek 2 czubate łyżeczki
sól łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat łyżeczka
sos słodko-pikantny Tao-Tao, 2 łyżeczki
ząbek czosnku 2 większe

Przepis i sposób przygotowania na: SZYNKA PIECZONA W MARYNACIE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM

Przygotowuję marynatę: czosnek rozgniatam nożem i bardzo drobno siekam, łączę z pozostałymi składnikami marynaty i dokładnie nacieram mięso. Odkładam na noc do lodówki.
Mięso przekładam do woreczka do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez 50 minut, kroję w plastry.
Mięso polewam sosem pieczeniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 10.10.2017 16:15
Dziękuję. :)
jejkuchnia 10.10.2017 16:15
Ja również. :)
Róża1 10.10.2017 11:46
Przepyszny obiadek u Ciebie :-)
Jagódka17
Jagódka17 08.10.2017 14:22
Takie obiadki lubię najbardziej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak