Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona w majeranku

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1- 1,5 kg
Majeranek suszony Prymat 2-3 łyżki
sól
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona w majeranku

Szynkę myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Czosnek rozcieramy i nacieramy nim dokładanie szynkę. Następnie oprószamy ją solą i pieprzem, przekładamy do naczynia żaroodpornego i oprószamy obficie majerankiem. Szynkę podlewamy wodą i pieczemy przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Tak przygotowaną szynkę możemy podawać na gorąco do obiadu lub na zimno zamiast wędliny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.01.2014 21:03
świetna szynka
IKrakowianka 21.10.2013 19:33
chętnie skorzystam z przepisu
Iwusia 27.05.2013 23:47
rewelacyjna szyneczka
Wafelek2601 04.03.2013 00:07
Nic nie zastąpi domowych wędlin
Beata73 26.07.2012 17:10
wspaniała
reniatka 10.07.2012 10:57
rewelacja
Rafał10 02.07.2012 17:16
musi byc pycha :)
Katarzyna87 02.07.2012 12:44
mniam
Pietruszka 02.07.2012 08:04
pewnie jest bardzo dobra
iziona 02.07.2012 07:53
Pyszna szyneczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak