szynka pieczona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa ze skórą

    1 1/2 kg
  • czosnek

    4 ząbki
  • majeranek

    2 łyżki
  • sól

    4 łyżki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy. Ostrym nożem nacinamy go w kratkę. Czosnek miażdżymy. Nacieramy mięso wszystkimi przyprawami i na 2 dni wkładamy do lodówki. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy 1,1/2 h w 180 st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat