Szynka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z szynki wieprzowej

    1-1,5 kg
  • sól marynata

    0,5 łyżeczki
  • sól do peklowania marynata

    4 łyżki
  • majeranek do posmarowania

    1,5 łyżki
  • delikat czerwony do posmarowania

    1,5 łyżki
  • pieprz mielony czarny do posmarowania

    0,5 łyżeczki
  • Przyprawa uniwersalna kucharek- do posmarowania

    0,5 łyżki
  • sól do posmarowania

    0,5 łyżeczki
  • woda

    2 l
  • marynata

    6 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata:do wody dodać wszystkie składniki i umytą szynkę, przykryć i odstawić na 2 dni. Szynka powinna być cała zanurzona. Wyciągnąć szynkę osuszyć i natrzeć przyprawami włożyć do rękawa i pieczemy w piekarniku około 1h. Po wyjęciu rozciąć rękaw i wystudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 07.04.2013 12:41
super musi byc pyszne
MAR3STA 23.11.2012 19:14
super szyneczka
misia53 10.11.2012 20:40
takiej szyneczki trudno omówić
rzenia15 12.06.2011 10:46
pycha
SyMiki 25.03.2011 21:38
super
Edyta38 20.03.2011 08:49
ale super szynka!!!!!
Aniunia773 18.03.2011 13:02
super
peggysue 03.03.2011 21:26
sliczna
Jolanta40 06.02.2011 16:42
alternatywa dla kupnych wędlin
danusia19671 09.10.2010 20:37
Pyszna szyneczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat