Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka pieczona

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso od szynki 1 kg
cebula biała 1 szt
pieczarki kilka sztuk
bulion drobiowy 0,5 litra
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
majeranek do smaku
czosnek ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: szynka pieczona

Porcję mięsa ok 1 kg nacierany przygotowaną wcześniej marynatą składającą się z oliwy z oliwek ( 3 łyżki ), do tego dodajemy przyprawy i starty czosnek.

Przygotowaną marynatą nacieramy całe mięso i układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy cebulę pokrojoną w ćwiartki i posiekane na plasterki pieczarki.

Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200`C. W trakcie pieczenia podlewamy przygotowanym bulionem dzięki czemu mięso nie będzie suche.

Pieczemy ok 1 godz. Z powstałego w czasie pieczenia wywaru możemy zrobić pyszną bazę na sos :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 22.01.2011 21:54
pycha
mala2021 09.01.2011 14:31
super
Mati13 19.10.2010 19:01
ojj zjadłbym taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak