Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,5-2 kg
czosnek 5-6 ząbków
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
sól i pieprz
Kminek cały Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona

Mięso umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Skropić olejem i posypać kminkiem. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed wstawieniem do piekarnika przykryć folią aluminiową. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 1,5 godziny. Przed końcem pieczenia zdjąć folię i przypiec mięsko z wierzchu. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 07.09.2015 19:13
Ta szyneczka musi być przepyszna :)
Franciszek 06.09.2015 15:47
Piękna szynka i pewnie smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak