Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa bez kości 1,5 kg
sól
pieprz
bazylia 3 kostki
czosnek 2 kostki
Papryka ostra mielona Prymat 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona

Mięso umyć, dobrze osuszyć. Kostki kruszymy, mieszamy i nacieramy mięso wraz z pozostałymi przyprawami. Wkładamy do folii do pieczenia, odstawiamy na 48 h do lodówki aż mięso przejdzie ziołami.
Piec w 180 stopniach około 60-70 minut.
Pieczenie w folii zapewni, że mięso będzie wilgotne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 09.01.2012 15:24
pycha
Piotr24 01.09.2011 12:49
ładnie wygląda
smakowita 17.05.2011 12:09
wygląda rewelacyjnie
banditka 15.09.2010 10:21
szynka jak u babci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak