Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka parzona

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 10 szt
ziele angielskie 10 ziarenek
pieprz cały 10 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka parzona

Szynkę wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą tak aby cała była przykryta.Wrzucamy resztę składników.Przykrywamy i odstawiamy na 48godz, w chłodne miejsce.Po 48godz parzymy na małym ogniu przez ok 1,5 godz.Zostawiamy w tej wodzie jeszcze 12godz.Następnie wyciągamy z tej wody, posypujemy Kucharkiem i wkładamy do piecyka na ok20min tak aby się zapiekła z wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

11.03.2013 15:08
."Po 48godz parzymy na małym ogniu przez ok 1,5 godz" nigdy nie parzyłem mięsa w jaki sposób to się robi po prostu gotujemy na małym ogniu bez przykrycia 1,5 godziny?
ajres 30.05.2011 22:49
dobra
Tomek13 09.05.2011 13:18
super
banditka 14.04.2011 07:44
ladna
Magda60 10.04.2011 17:11
polecam
SyMiki 27.03.2011 21:16
pychotka
mala2021 16.11.2010 11:01
Szynka pyszna,super przepis!
ana00 27.09.2010 17:15
aż ślinka leci ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak