Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYNKA OKRĄGŁA PIECZONA

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa okrągła 1 sztuka
SOLANKA:
czosnek 5 ząbków
majeranek 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 9 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
sól - -
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 9 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: SZYNKA OKRĄGŁA PIECZONA

Do głębokiego naczynia nalać wody. Wrzucić surowe, całe jajko i dodawać tyle soli aż jajko wypłynie do góry. Kiedy mamy już dostateczną ilość soli, wyjmujemy jajko i odkładamy na bok. Do osolonej wody wkładamy przygotowaną szynkę, tak by woda przykryła całą sztukę mięsa.

Dodajemy pieprz czarny, kolorowy, liście laurowe, ziele angielskie, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek. Wszystko mieszamy.

Sztukę mięsa w solance umieszczamy na jakieś 4-7 dni w lodówce.

Po upływie tego czasu pieczemy w rękawie.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 17.06.2012 20:26
super
MAR3STA 23.03.2011 18:00
aż ślinka leci;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak