Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka marynowana w sosie musztardowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 80 dkg
cebula
czosnek 5 ząbków
musztarda 1 łyżka
mąka 1 łyżka
marynata
olej 1/2 szkl
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1/3 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka marynowana w sosie musztardowym

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki. Pokrojone mięso dajemy do miski. MARYNATA; wszystkie składniki przeznaczone do marynaty dajemy do miseczki i dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatę wlewamy do mięsa i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Szynka marynowana w sosie musztardowym foto
2
Dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek. Odstawiamy na noc do lodówki.
Krok 2 - Szynka marynowana w sosie musztardowym foto
3
Na rozgrzanej patelni rumienimy zamarynowane mięso. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodajemy musztardę. Na koniec robimy zawiesinę z wody i mąki, mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 2 minut, mieszając aby się nie przypaliło.
Krok 3 - Szynka marynowana w sosie musztardowym foto
4
Smacznego
Krok 4 - Szynka marynowana w sosie musztardowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.11.2013 19:40
świetne to mięsko
Michał2 26.10.2013 19:11
świetny pomysł
kuklik 21.10.2013 20:37
w sam raz do schrupania
jasiek 20.10.2013 22:27
dobrze zamarynowana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak