Szynka gotowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1- 1,5 kg
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć. Następnie natrzeć je solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i oprószyć majerankiem. Tak przygotowane mięso wstawić na 2 godziny do lodówki. Po upływie tego czasu włożyć je do garnka, zalać wrzątkiem, dodać kostkę rosołową, liść laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Mięso gotować z przyprawami do miękkości przez około 90 minut. Po ugotowaniu odsączyć i pokroić na porcje( plastry). Mięso podawać z dowolnym sosem, np. grzybowym, musztardowym, czy chrzanowym

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 08.03.2014 15:20
smaczna szynka
szajba2 19.05.2011 17:07
solidne danie
Barbara55 28.04.2011 16:41
można podjeść
kielcok1 15.04.2011 19:14
pojadłbym sobie
pioge7 20.02.2011 10:48
apetyczna
rakow2 19.01.2011 14:14
coś konkretnego
Iwusia 12.12.2010 19:40
ale apetycznie wygląda
bogumiła3 14.09.2010 22:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat