Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka gotowana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1- 1,5 kg
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka gotowana

Mięso umyć i osuszyć. Następnie natrzeć je solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i oprószyć majerankiem. Tak przygotowane mięso wstawić na 2 godziny do lodówki. Po upływie tego czasu włożyć je do garnka, zalać wrzątkiem, dodać kostkę rosołową, liść laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Mięso gotować z przyprawami do miękkości przez około 90 minut. Po ugotowaniu odsączyć i pokroić na porcje( plastry). Mięso podawać z dowolnym sosem, np. grzybowym, musztardowym, czy chrzanowym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.03.2014 15:20
smaczna szynka
szajba2 19.05.2011 17:07
solidne danie
Barbara55 28.04.2011 16:41
można podjeść
kielcok1 15.04.2011 19:14
pojadłbym sobie
pioge7 20.02.2011 10:48
apetyczna
rakow2
rakow2 19.01.2011 14:14
coś konkretnego
Iwusia 12.12.2010 19:40
ale apetycznie wygląda
bogumiła3 14.09.2010 22:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak