Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
pieczarki ok15 szt
marchew 2 szt średnie
cebula 2 szt średnie
czosnek 2-3 ząbki
papryka mielona
sól
pieprz
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona z pieczarkami

Szynkę umyć i osuszyć, pokroić na kawałki i oprószyć przyprawami.
Marchew i pieczarki pokroić. Pieczarki na ćwiartki albo na połowy a marchew w półplasterki albo dowolnie.
Na patelni rozgrzać olej. Panierować mięso w mące i układać na patelni. Razem z mięsem przesmażyć czosnek i przełożyć do rondla.
Na odrobinie tłuszczu lekko zrumienić cebulę i dodać do mięsa. Dodać też przygotowaną marchew i pieczarki.
Podlać wodą albo bulionem i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 08.02.2017 17:09
robię podobną,pycha jest
w mojej kuchni 08.02.2017 15:19
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak