Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona z dynią i zieloną papryką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka surowa 1/2 kg
mąka 3 łyżeczki
olej 4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
natka piertuszki posiekana 1 łyżka
chilli do smaku
mąka 3 łyżeczki
dynia 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona z dynią i zieloną papryką

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy Kucharkiem, oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju (jeśli mamy małą patelnię to smażymy partiami). Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Dynię i oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy cebulę, mięso, dynię, paprykę, przyprawiamy i dusimy pod przykryciem (od czasu do czasu mieszając) około 40 minut. Mąkę łączymy z zimną wodą, dodajemy odrobinę gorącego wywaru z mięsa, mieszamy i wlewamy do garnka, całość dusimy pod przykryciem około 5 minut. Pod koniec duszenia dodajemy natkę pietruszki, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 18.10.2012 16:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak