Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona w winie z cebulką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 3 plastry
cebula 2 szt
wino białe wytrawne 3/4 szkl
sól i pieprz
Marynata do mięs pikantna Prymat
Kminek mielony Prymat
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona w winie z cebulką

Mięso obsypać przyprawami i skropić olejem. Na patelni rozgrzać olej. Mięso obsypać mąką i obsmażyć z obu stron.
Cebulę pokroić w półplasterki. Podsmażyć w rondelku. Mięso przełożyć do cebuli. Zalać 1 szklanką wrzątku i winem. Przykryć i dusić godzinę, do miękkości mięsa. Doprawić. U mnie z ziemniaczkami i kiszonym ogórkiem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 06.09.2015 17:57
Ale pyszności, w sam raz na niedzielny obiadek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak