Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona w sosie grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
cebula 1 szt
marchew 1 szt
grzyby suszone 2 garści
woda 150 ml
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat
natka pietruszki
przyprawa do potraw Kucharek
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona w sosie grzybowym

Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie.
Mięso kroimy w plastry posypujemy przyprawami , obsmażamy na oliwie na złoto.
Cebulę i marchew obieramy , cebulę kroimy w piórka a marchew ścieramy na tarce , grzyby kroimy drobniej. Warzywa wraz z grzybami podsmażamy na patelni ( na tej samej na której smażyłyśmy mięso), dokładamy mięso .
W kubku mieszamy :
150ml wody
150 ml wody w której moczyły się grzyby, mąkę i przyprawę uniwersalną . Mieszanką zalewamy warzywa z mięsem, mieszamy i dusimy pod przykryciem ok. 30 mni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.02.2016 18:38
Pyszny obiadek :)
Bernadeta1 02.02.2016 23:13
Taki obiadek to moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak