Szynka duszona w sosie grzybowym

Szynka duszona w sosie grzybowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • grzyby suszone

    2 garści
  • woda

    150 ml
  • sól i pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

  • natka pietruszki

  • przyprawa do potraw Kucharek

  • mąka pszenna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szynka duszona w sosie grzybowym

Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie.
Mięso kroimy w plastry posypujemy przyprawami , obsmażamy na oliwie na złoto.
Cebulę i marchew obieramy , cebulę kroimy w piórka a marchew ścieramy na tarce , grzyby kroimy drobniej. Warzywa wraz z grzybami podsmażamy na patelni ( na tej samej na której smażyłyśmy mięso), dokładamy mięso .
W kubku mieszamy :
150ml wody
150 ml wody w której moczyły się grzyby, mąkę i przyprawę uniwersalną . Mieszanką zalewamy warzywa z mięsem, mieszamy i dusimy pod przykryciem ok. 30 mni

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

adelajda 04.02.2016 18:38
Pyszny obiadek :)
Bernadeta1 02.02.2016 23:13
Taki obiadek to moje smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat