Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
Bulion grzybowy 1 kostka
Przyprawa do mięs Prymat 2-3 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
woda 1,5 litra
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona

Ząbki czosnku obrać, przekroić na pół. W szynce zrobić dziurki, wepchnąć w nie czosnek. Położyć mięso na rozgrzanym oleju i przyrumienić z każdej strony. Wlać wodę, posolić mięso, posypać przyprawą, dodać kostkę i dusić pod przykryciem do miękkości (ok.1,5 godziny). Mąkę wymieszać z 1/2 szklanki zimnej wody i zagęścić nią sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 05.03.2012 10:29
wygląda bardzo smakowicie:)
Weronika_eM 20.06.2011 23:30
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak