Szynka duszona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1/2 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • Bulion grzybowy

    1 kostka
  • Przyprawa do mięs Prymat

    2-3 łyżki
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • woda

    1,5 litra
  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ząbki czosnku obrać, przekroić na pół. W szynce zrobić dziurki, wepchnąć w nie czosnek. Położyć mięso na rozgrzanym oleju i przyrumienić z każdej strony. Wlać wodę, posolić mięso, posypać przyprawą, dodać kostkę i dusić pod przykryciem do miękkości (ok.1,5 godziny). Mąkę wymieszać z 1/2 szklanki zimnej wody i zagęścić nią sos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sunnymood 05.03.2012 10:29
wygląda bardzo smakowicie:)
Weronika_eM 20.06.2011 23:30
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat