Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka czosnkowa (szynkowar)

4.0
(28)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 800 g (myszka)
czosnek 2 główki
sól 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka czosnkowa (szynkowar)

Szynkę płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek obieramy i kroimy w słupki. Szynkę nakłuwamy ,w miejsce nakłuć wciskamy czosnek. Szynkę obtaczamy w mieszance soli i majeranku ,owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Mięso przekładamy do szynkowaru i gotujemy w temperaturze 80°C przez 45 min. Następnie szynkowar schładzamy ,wstawiamy do lodówki na kolejne 24 godziny. Wędlina gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 03.01.2015 17:50
świetny przepis na domową wędlinę
Michał2 30.12.2014 18:38
smaczna propozycja na szyneczkę!
Beatris 30.12.2014 15:24
Wspaniała domowa wędlinka:)
Alex_M 30.12.2014 14:21
dobra wędlinka
Malinka 30.12.2014 11:44
Na pewno smaczna, a dodatek czosnku_rewelacja!
IZABELA29 30.12.2014 10:44
szkoda ,że go nie mam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak