szybkowar-zupa z czerwonej fasoli...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    20 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    4 łyżki
  • marchew

    4 sztuki
  • papryczka chili

    1 średnia
  • woda

    3 litry
  • fasola czerwona

    2 szklanki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1,5 łyżki
  • majeranek

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziemniaki

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - szybkowar-zupa z czerwonej fasoli... foto
fasolę czerwoną namoczyć najlepiej całą noc i wodę po moczeniu wylać - łopatkę pokroić na kostki z cebulą i na oliwie usmażyć
Krok 2 - szybkowar-zupa z czerwonej fasoli... foto
do szybkowara dać usmazoną łopatkę z tłuszczykiem, 2 marchwie starte na drobno i dwie pokrojone w talarki, papryczkę chilli
Krok 3 - szybkowar-zupa z czerwonej fasoli... foto
dać namoczoną fasolę bez tej wody, majeranek, kucharek, wlac wodę, liście i ziele angielskie, pokrojone w kostki ziemniaki
Krok 4 - szybkowar-zupa z czerwonej fasoli... foto
szybkowar zamknąć i po zagotowaniu - para syczy - zmniejszyc ogień i gotowac 25 minut - po tym czasie szybkowar otworzyuć po 30 minutach, smaku jeszcze lepiej się przegryzą
Krok 5 - szybkowar-zupa z czerwonej fasoli... foto
smaczna, rozgrzewająca zupa na chłodne dni..............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 27.11.2014 07:49
bardzo dobra
mirosława4 26.11.2014 11:08
smaczna i pożywna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat