Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkowar-zupa z czerwonej fasoli...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 20 dag
cebula 1 sztuka
oliwa 4 łyżki
marchew 4 sztuki
papryczka chili 1 średnia
woda 3 litry
fasola czerwona 2 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 1,5 łyżki
majeranek 1 łyżka
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziemniaki 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: szybkowar-zupa z czerwonej fasoli...

Kroki postępowania

1
fasolę czerwoną namoczyć najlepiej całą noc i wodę po moczeniu wylać - łopatkę pokroić na kostki z cebulą i na oliwie usmażyć
Krok 1 - szybkowar-zupa z czerwonej fasoli... foto
2
do szybkowara dać usmazoną łopatkę z tłuszczykiem, 2 marchwie starte na drobno i dwie pokrojone w talarki, papryczkę chilli
Krok 2 - szybkowar-zupa z czerwonej fasoli... foto
3
dać namoczoną fasolę bez tej wody, majeranek, kucharek, wlac wodę, liście i ziele angielskie, pokrojone w kostki ziemniaki
Krok 3 - szybkowar-zupa z czerwonej fasoli... foto
4
szybkowar zamknąć i po zagotowaniu - para syczy - zmniejszyc ogień i gotowac 25 minut - po tym czasie szybkowar otworzyuć po 30 minutach, smaku jeszcze lepiej się przegryzą
Krok 4 - szybkowar-zupa z czerwonej fasoli... foto
5
smaczna, rozgrzewająca zupa na chłodne dni..............SMACZNEGO!!!
Krok 5 - szybkowar-zupa z czerwonej fasoli... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.11.2014 07:49
bardzo dobra
mirosława4 26.11.2014 11:08
smaczna i pożywna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak