Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkowar-majerankowe kacze udka na kapuście kiszonej z pieczarkami...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kaczki 4 sztuki
majeranek 4 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 4 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
masło klarowane 1 łyżka
kapusta kiszona 50 dag
pieczarki 50 dag
cebula 1 mała
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: szybkowar-majerankowe kacze udka na kapuście kiszonej z pieczarkami...

majeranek, kucharek, pieprz ziołowy, przyprawę w płynie wymieszać

kacze udka opłukać, osuszyć, naciąć skórę i w garnku szybkowara 3,5 litra na maśle zrumienić, przełożyć na talerz i natrzeć dobrze papką z majeranku

do tłuszczyku po udkach wsypać pokrojoną cebulę, pieczarki pokrojone i zeszklić, wsypać pokrojoną drobniej kiszoną kapustę i wymieszać

na wierzchu położyć udka, wlac wodę, zamknąć szybkowar

po zasyczeniu pary, zmniejszyć ogień i gotować 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie

mięso z kaczki jest soczyste, miękkie, nie rozwala się, a z majerankiem na kapuście kiszonej z pieczarkami to sam przysmak...............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.02.2015 23:01
Fajny pomysł :)
Renata9 17.02.2015 20:06
Bardzo smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak