Przepis i sposób przygotowania na: szybkowar-kolorowa papryka z ryżem i drobiem...
na patelni z olejem rzepakowym podsmażyć na złocisto pokrojoną cebulę z cukrem, wystudzić
mięso drobiowe mielone dokładnie wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkiem, cebulą z olejem z patelni, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, śmietaną gęstą, posiekanym koperkiem
faszerować nadzieniem papryki do pełna
układać w szybkowarze, wlać z dwie szklanki wody, po zasyczeniu pary na średnim ogniu gotować 30 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
z wywaru można zrobić sos lub zamrozić i dodać np. do zupy paprykowej, gulaszu
przed podaniem posypać posiekanym koperkiem - papryki kolorowe lubimy bardzo i to w różnych daniach, od sałatek po faszerowane, papryka z szybkowara jest krucha, miękka, aromatyczna, doskonała na lekki obiad czy na kolację........SMACZNEGO!!!