Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkowar-karkówka do pieczywa...

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
przyprawa do gyrosa 1 opakowanie
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 6 łyżek
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: szybkowar-karkówka do pieczywa...

świeżą łopatkę bez kości umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym

przyprawę gyros, kucharka, czosnek granulowany wymieszać z olejem i dokładnie natrzeć mięso, schować najlepiej na całą noc do lodówki

do garnka szybkowara dać z 3 łyżki oleju i na gorącym zrumienić z każdej strony mięso z marynatą

wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 50-60 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, najlepiej zostawić na całą noc w chłodnym miejscu na balkonie lub w lodówce

karkówkę wyjąć na talerz, pokroić w cienkie plastry i jest pyszne mięsko do pieczywa, smakuje z chrzanem, musztardą lub z czym się lubi...............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 11:45
uwielbiam domową wędline
molanka 17.05.2016 11:36
domowa karkówka jest najlepsza
agnieszka214 17.05.2016 10:44
nie ma jak domowa pyszna
mirosława4 17.05.2016 09:57
smaczna sztuka mięsa
Madzai 17.05.2016 08:49
Domowe najlepsze ;)
justynkag 17.05.2016 05:10
Apetyczne mięsko
bertpvd 17.05.2016 00:03
ale to musi być pyszne
czarnalukrecja
czarnalukrecja 16.05.2016 23:17
bardzo domowy przepis :)
gosia1988 16.05.2016 22:08
Smacznie wygląda
Renata9 16.05.2016 21:45
Pyszna karkówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak