Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkowar-golonki indycze z kapustą kiszoną na ostro...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki indycze 4 większe
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 opakowanie
olej rzepakowy 10 łyżek
kapusta kiszona 1 kg
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cukier 1 łyżka
Kminek cały Prymat 2 łyżeczki
papryczka ostra 1 średnia
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: szybkowar-golonki indycze z kapustą kiszoną na ostro...

umyte, osuszone golonki indycze obsypać przyprawą do kurczaka i dobrze je natrzeć, schować do lodówki na całą noc

golonki zrumienić na gorącym oleju z każdej strony

do szybkowara włożyc pociętą kiszoną kapustę, posypać cukrem, dodać ziele, liście laurowe, kminek, pokrojoną papryczkę ostrą razem z pestkami

na kapuście położyć zrumienione golonki indycze, wlać tłuszcz z patelni, wlac wodę

zamknąć szybkowar, od chwili zagotowania - gotować na minimalnym ogniu z 45 minut, po ugotowaniu zostawić na 10 minut i spuścić ciśnienie

golonki są bardzo kruche, soczyste a kapusta pełna smaków przypraw...............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.10.2014 13:59
juz ślinka leci na sam widok,uwielbiam takie dania :-)
Habibi 22.10.2014 09:32
Bardzo lubię połączenie mięsa i kiszonej kapusty, i uważam, że szybkowar jest idealny do takich dań, bo gotowanie nie trwa pół dnia :)
Krzysztof15 22.10.2014 06:41
bardzo smaczne
erym 22.10.2014 00:10
swietny pomysl!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak