szybkowar-golonki indycze z kapustą kiszoną na ostro...

szybkowar-golonki indycze z kapustą kiszoną na ostro...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki indycze

    4 większe
  • przyprawa do kurczaka

    1 opakowanie
  • olej rzepakowy

    10 łyżek
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • liście laurowe

    2 sztuki
  • cukier

    1 łyżka
  • kminek cały

    2 łyżeczki
  • papryczka ostra

    1 średnia
  • woda

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

umyte, osuszone golonki indycze obsypać przyprawą do kurczaka i dobrze je natrzeć, schować do lodówki na całą noc

golonki zrumienić na gorącym oleju z każdej strony

do szybkowara włożyc pociętą kiszoną kapustę, posypać cukrem, dodać ziele, liście laurowe, kminek, pokrojoną papryczkę ostrą razem z pestkami

na kapuście położyć zrumienione golonki indycze, wlać tłuszcz z patelni, wlac wodę

zamknąć szybkowar, od chwili zagotowania - gotować na minimalnym ogniu z 45 minut, po ugotowaniu zostawić na 10 minut i spuścić ciśnienie

golonki są bardzo kruche, soczyste a kapusta pełna smaków przypraw...............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

22.10.2014 13:59
juz ślinka leci na sam widok,uwielbiam takie dania :-)

Habibi

22.10.2014 09:32
Bardzo lubię połączenie mięsa i kiszonej kapusty, i uważam, że szybkowar jest idealny do takich dań, bo gotowanie nie trwa pół dnia :)

Krzysztof15

22.10.2014 06:41
bardzo smaczne

erym

22.10.2014 00:10
swietny pomysl!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat