Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkowar-fasolka Jasiek na goloneczkach przednich...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 500 dag
kiełbasa śląska 3 sztuki
smalec 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 4 sztuki
przecier pomidorowy 150 ml
cukier 2 łyżki
majeranek 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1,5 łyżki
ocet jabłkowy 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
golonki 2 sztuki/przednie
woda 5 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: szybkowar-fasolka Jasiek na goloneczkach przednich...

Kroki postępowania

1
fasolę Jaś na całą namoczyć w wodzie, następnie wodę odlać, w garnku szybkowara na smalcu zrumienić kiełbaskę pokrojoną z cebulką i czosnkiem, dać przecier pomidorowy i podsmażać z 2 minuty mieszając, wsypac fasolę, pozostałe przyprawy, dać golonki i wlać wodę
Krok 1 - szybkowar-fasolka Jasiek na goloneczkach przednich... foto
2
szybkowar zamknąć i od chwili zasyczenia pary gotować 45 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
Krok 2 - szybkowar-fasolka Jasiek na goloneczkach przednich... foto
3
fasolka najlepiej smakuję na drugi dzień, przejdzie smakami przypraw, wciągnie jeszcze wywar i jest bardzo miękka - można podac z pieczywem lub ziemniakami na obiad i z goloneczką...............SMACZNEGO!!!
Krok 3 - szybkowar-fasolka Jasiek na goloneczkach przednich... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 15.01.2016 23:06
Super połączenie :)
Anna169Hosz 15.01.2016 20:18
Pyszne zimowe danie- duża dawka energii:)
sliwka 15.01.2016 19:11
Pysznie wygląda;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak