szybkowar-brukiew na gęsinie...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burak

    2 brukiew-średnie
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • włoszczyzna

    1/2 pęczka
  • gęsie udka

    1 sztuka
  • majeranek

    2 łyżki
  • żołądki drobiowe

    4 gęsie-sztuki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    3/4 łyżeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    6 sztuk
  • woda

    4 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do szybkowara włożyć pocięte udo gęsi, połówki gęsich żołądków, dać liście laurowe, ziele, kucharka

brukiew, ziemniaki obrać i pokroić na kostki grubsze, wsypać do szybkowara

dodać rozdrobnioną włoszczyznę, pieprz, majeranek

wlać wodę i zamknąć szybkowar- gdy para zacznie syczeć zmniejszyć ogień i gotować 35 minut

szybkowar otworzyć po 30 minutach, wyjąć mięsko, żołądki i pokroić je do zupy

zupa z brukwi na gęsinie smakuje wybornie...............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 28.12.2014 18:21
Ciekawe połączenie :)
Joannasz3190 28.12.2014 17:30
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat