Szybko treściwie i po męsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    500 g
  • sól

  • pieprz

  • kolendra mielona

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • smalec

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy pod bieżąca woda i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mięso kroimy w plastry. Każdy plaster mięsa oprószamy przyprawami i ziołami a następnie kładziemy na desce do krojenia, przykrywamy folia i lekko rozbijamy.

Kiedy wszystkie kotlety będą gotowe, rozgrzewamy patelnię z niewielka ilością smalcu. Kotlety smażymy po 3 minuty z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 25.05.2016 14:20
ja tez tak lubię
dorota20w 14.03.2016 11:33
dziękuję :)
Ela427 09.03.2016 12:28
pyszne mniam
berys18 09.03.2016 11:47
dobre mięsko
agaK. 09.03.2016 11:21
No.... chyba trafiłaś w 10-tkę;)
Wafelek2601 09.03.2016 11:07
Smaczne mięsko
RenataZ-et 09.03.2016 10:00
super mięsko!
kotur 09.03.2016 01:32
apetycznie to wygląda!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat