Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki podstawowe
-
serek mascarpone
500 g -
zaparzona mocna kawa
filiżanka -
cukier
3 łyżki -
biszkopty okrągłe
250-300 g -
żółtko jajek
6
Dodatkowo
-
kakao do posypania
-
kawa rozpuszczalna
do posypania
Przepis i sposób przygotowania SZYBKIE TIRAMISU NA BISZKOPTACH
Blachę wykładam folią aluminiową.
Na spodzie układam wcześniej namoczone w esencji kawowej biszkopty, rozsmarowuję połowę kremu.
Układam kolejną warstwę nasączonych biszkoptów i masę serową.
Całość posypuję równomiernie kakao i kawą.
Deser chłodzę w lodówce około 12 godzin.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się