Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYBKIE TIRAMISU NA BISZKOPTACH

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

serek mascarpone 500 g
zaparzona mocna kawa filiżanka
cukier 3 łyżki
biszkopty okrągłe 250-300 g
żółtko jajek 6

Dodatkowo

kakao do posypania
kawa rozpuszczalna do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: SZYBKIE TIRAMISU NA BISZKOPTACH

Żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaję mascarpone i miksuję na najwyższych obrotach jeszcze przez 2 minuty.
Blachę wykładam folią aluminiową.
Na spodzie układam wcześniej namoczone w esencji kawowej biszkopty, rozsmarowuję połowę kremu.
Układam kolejną warstwę nasączonych biszkoptów i masę serową.
Całość posypuję równomiernie kakao i kawą.
Deser chłodzę w lodówce około 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 23.06.2017 21:27
Pyszności!
bertpvd 23.06.2017 10:49
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak