SZYBKIE TIRAMISU NA BISZKOPTACH

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • serek mascarpone

    500 g
  • zaparzona mocna kawa

    filiżanka
  • cukier

    3 łyżki
  • biszkopty okrągłe

    250-300 g
  • żółtka

    6

Dodatkowo

  • kakao do posypania

  • kawa rozpuszczalna

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaję mascarpone i miksuję na najwyższych obrotach jeszcze przez 2 minuty.
Blachę wykładam folią aluminiową.
Na spodzie układam wcześniej namoczone w esencji kawowej biszkopty, rozsmarowuję połowę kremu.
Układam kolejną warstwę nasączonych biszkoptów i masę serową.
Całość posypuję równomiernie kakao i kawą.
Deser chłodzę w lodówce około 12 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madzai 23.06.2017 21:27
Pyszności!
bertpvd 23.06.2017 10:49
smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat