Szybkie tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    500 g
  • pieczarki

    250 g
  • cebula czerwona

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    250 ml
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • makaron tagliatelle

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente - czyli na półtwardo.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej lub oliwę, po czym solimy i pieprzymy.
Smażymy na złoty kolor, a następnie dorzucamy pokrojone pieczarki.
Jak pieczarki będą złociste dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.
Wystarczy jak cebulka się zeszkli i nie będzie tak twarda, wtedy wlewamy śmietankę.
Zmniejszamy ogień i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką .
Ugotowany makaron przekładamy na talerz i polewamy sosem.
Wierzch dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lara 13.10.2013 14:55
pyszny obiad
Ania321 13.10.2013 14:35
pyszne danie :)
nutellla 13.10.2013 12:44
może zrobię
Olga_SK 13.10.2013 11:51
dobry pomysł na szybki obiadek :)
Renata9 13.10.2013 09:44
pyszne jedzonko
Gracer 13.10.2013 09:33
samczny taki obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat