Szybkie szaszłyki z piekarnika

Lis

Szybkie szaszłyki z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 g
  • pieczarki

    500 g
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula szalotka

    5-6 szt
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1-2 łyżeczki
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić na większe kawałki, dodać do nich trochę oleju oraz przyprawę do kurczaka. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 1 godz.
Pieczarki umyć, małe pokroić na połówki a większe na ćwiartki - odłożyć do miski.
Szarotkę obrać pokroić na połówki lub na ćwiartki w zależności od tego jakie są duże.
Paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne, pokroić na kawałki i dodać do cebuli i pieczarek. Wszystko posypać przyprawą uniwersalną.

Na patyczek do szaszłyków nadziewać naprzemiennie, pierś z kurczaka, pieczarkę, cebulę, paprykę, kurczaka itp.

Wszystkie szaszłyki ułożyć na nierdzewnych brytfankach.

Piec w piekarniku ok. 30 min. w 180 st. C

Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 28.02.2017 11:14
fajne szaszłyki
Lis 07.02.2017 20:50
Dziękuję za pozytywne komentarze:)
jagoda5913 06.02.2017 00:13
ładnie wyglądają
Łukasz15 05.02.2017 22:14
Apetyczne.
MonikaW 05.02.2017 21:31
Pyszne danie
Ada-Gaba 05.02.2017 19:22
same pyszności
dodi 05.02.2017 18:02
mniam, mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat