Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie szaszłyki z piekarnika

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
pieczarki 500 g
papryka czerwona 1 szt
cebula szalotka 5-6 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1-2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie szaszłyki z piekarnika

Pierś z kurczaka pokroić na większe kawałki, dodać do nich trochę oleju oraz przyprawę do kurczaka. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 1 godz.
Pieczarki umyć, małe pokroić na połówki a większe na ćwiartki - odłożyć do miski.
Szarotkę obrać pokroić na połówki lub na ćwiartki w zależności od tego jakie są duże.
Paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne, pokroić na kawałki i dodać do cebuli i pieczarek. Wszystko posypać przyprawą uniwersalną.

Na patyczek do szaszłyków nadziewać naprzemiennie, pierś z kurczaka, pieczarkę, cebulę, paprykę, kurczaka itp.

Wszystkie szaszłyki ułożyć na nierdzewnych brytfankach.

Piec w piekarniku ok. 30 min. w 180 st. C

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.02.2017 11:14
fajne szaszłyki
Lis 07.02.2017 20:50
Dziękuję za pozytywne komentarze:)
jagoda5913 06.02.2017 00:13
ładnie wyglądają
Łukasz15 05.02.2017 22:14
Apetyczne.
MonikaW 05.02.2017 21:31
Pyszne danie
Ada-Gaba 05.02.2017 19:22
same pyszności
dodi 05.02.2017 18:02
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak