Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
500 g -
pieczarki
500 g -
papryka czerwona
1 szt -
cebula szalotka
5-6 szt -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
1-2 łyżeczki -
przyprawa uniwersalna
1 łyżeczka -
olej rzepakowy
Przepis i sposób przygotowania Szybkie szaszłyki z piekarnika
Pieczarki umyć, małe pokroić na połówki a większe na ćwiartki - odłożyć do miski.
Szarotkę obrać pokroić na połówki lub na ćwiartki w zależności od tego jakie są duże.
Paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne, pokroić na kawałki i dodać do cebuli i pieczarek. Wszystko posypać przyprawą uniwersalną.
Na patyczek do szaszłyków nadziewać naprzemiennie, pierś z kurczaka, pieczarkę, cebulę, paprykę, kurczaka itp.
Wszystkie szaszłyki ułożyć na nierdzewnych brytfankach.
Piec w piekarniku ok. 30 min. w 180 st. C
Smacznego
Komentarze (7)