Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie śliwki w occie

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
ocet 10 % 150 mililitrów
cukier trzcinowy 150 g
woda 500 mililitrów
cynamon Prymat-opcjonalnie
Goździki całe Prymat 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie śliwki w occie

Śliwki umyć, przekroić na pół usunąć pestki.
Zagotować wodę z cukrem, octem i gożdzikami.
Śliwki układać ciasno w czystych, wyprażonych słoikach.
Zalać śliwki gorącą zalewą, zakręcić słoiki, odstawić do wychłodzenia.
Pasteryzować około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 08.03.2014 09:30
fajny przepis)
olkaaa 01.11.2013 10:24
fajny pomysł
caralajna 25.10.2013 08:37
fajne, lubię octowe zaprawy
Dorota37 22.10.2013 16:27
jakie to dobre
Malgorzata549 20.10.2013 12:41
świetny dodatek do mies i sałatek - robię podobne
kuklik 03.10.2013 20:33
takich szybkich jeszcze nie robiłam mam przepis ale robię je przez 4 dni
Katarzyna59 03.10.2013 18:59
na occie jeszcze nie jadłam, super
ONY_za_kare 28.09.2013 10:51
fajne te sliweczki!
Dorian 28.09.2013 09:14
pyszne sliweczki
Alex_M 27.09.2013 17:48
chętnie bym spróbowała!
Mniam 27.09.2013 12:20
Rzeczywiście szybkie.
fotoviderek 27.09.2013 10:29
Uwielbiam takie śliwki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak