Szybkie śliwki w occie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    1 kg
  • ocet 10 %

    150 mililitrów
  • cukier trzcinowy

    150 g
  • woda

    500 mililitrów
  • cynamon Prymat-opcjonalnie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyć, przekroić na pół usunąć pestki.
Zagotować wodę z cukrem, octem i gożdzikami.
Śliwki układać ciasno w czystych, wyprażonych słoikach.
Zalać śliwki gorącą zalewą, zakręcić słoiki, odstawić do wychłodzenia.
Pasteryzować około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 08.03.2014 09:30
fajny przepis)
olkaaa 01.11.2013 10:24
fajny pomysł
caralajna 25.10.2013 08:37
fajne, lubię octowe zaprawy
Dorota37 22.10.2013 16:27
jakie to dobre
Malgorzata549 20.10.2013 12:41
świetny dodatek do mies i sałatek - robię podobne
kuklik 03.10.2013 20:33
takich szybkich jeszcze nie robiłam mam przepis ale robię je przez 4 dni
Katarzyna59 03.10.2013 18:59
na occie jeszcze nie jadłam, super
ONY_za_kare 28.09.2013 10:51
fajne te sliweczki!
Dorian 28.09.2013 09:14
pyszne sliweczki
Alex_M 27.09.2013 17:48
chętnie bym spróbowała!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat