Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie rogaliki drożdzowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1 kg
jajko 4 sztuki
margaryna 1 kostka
drożdże 3/4 kostki
cukier 6 łyżek
sól do smaku
mleko 3,2% 3 łyżki

Nadzienie

marmolada truskawkowa
masa krówkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie rogaliki drożdzowe

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać, margarynę pokroić w kostki, drożdże pokruszyć, dodać sól, cukier- razem wszystko ucierać do uzyskania grudek. Do tego dodać całe jajka i mleko. Zagnieść ciasto. (Nie trzeba odstawiać ciasta do wyrośnięcia).
Krok 1 - Szybkie rogaliki drożdzowe foto
2
Ciasto rozwałkować, pokroić na trójkąty.
Krok 2 - Szybkie rogaliki drożdzowe foto
3
Na każdy koniec trójkąta ułożyć łyżeczkę konfitury (marmoladę lub krówkę).
Krok 3 - Szybkie rogaliki drożdzowe foto
4
Rogaliki ułożyć na wyłożonej papierem blasze i piec na środkowym poziomie piekarnika 15- 20 min (do zarumienienia) w 180 stopniach/
Krok 4 - Szybkie rogaliki drożdzowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 04.05.2016 00:33
dobre do kawy
Edita 03.05.2016 20:22
pyszne rogaliki
Łukasz15 03.05.2016 20:00
Bardzo smaczne
jagoda5913 03.05.2016 18:17
fajne rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak