Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

szybkie rogaliki

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna ok
1 kostka
mleko
1 szklanka
mąka
5 szkl
cukier
1/2 szkl
drożdże świeże
8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie rogaliki

Margarynę zagotować z mlekiem,wystudzić wlać do miski,następnie dodać drożdże i wymieszać.
Mąkę cukier, proszek do pieczenia wymieszać w osobnej misce.
Do zaczynu z drożdży i mleka wsypać mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami.
Wyrobić ciasto w misce a następnie wyłożyć na stolnicę,rozwałkować i pokroić w trójkąty,nakładać twardą marmoladę i zawijać.Wierzch rogalików posmarować żółtkiem.Piec na rumiany kolor w temp.180. 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

14.04.2013 11:41
papa pyszne
Krzysztof42 05.03.2011 15:45
lubię rogaliki nawet wolne
joanna131 11.05.2010 12:44
nielubierobic drozdzowego ale lubie jesc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak