Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkie rodzinne rissoto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebka
mięso mielone 1/2 kg
pietruszka zielona 1 lyżka
bulion warzywny 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie rodzinne rissoto

2 szklanki bulionu warzywnego (rosołku, bądź kostkę rosołową) wlewamy do naczynia żaroodpornego. Do tego wsypujemy 2 torebki ryżu. Wkładamy mięso mielone (obojętnie jakie mamy) i łyżkę pietruszki zielonej posiekanej. Wszystko mieszamy i wstawiamy do piekarnika na 175 stopni. Za 20 minut wyjmujemy, mieszamy wszystko i znowu dalej do piekarnika. W piekarniku łącznie siedzi ok 45 minut - do miękkości ryżu.
Starsze dzieci, lubią te potrawkę z ketchupem. Najlepsze na ciepło. Dobre dla chorych dzieci, bo delikatne i lekkostrawne oraz dla matek karmiących - szybkie. Polecam :).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak