Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie panierowane pieczarki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 15 małych
jajko 1
sól i pieprz do smaku
olej kokosowy około 3 czubate łyżki można użyć normalnego oleju
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie panierowane pieczarki

W miseczce roztrzepujemy jajko, doprawiamy je dobrze solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą.

Pieczarki obieramy (same kapelusze bez ogonków). Następnie maczamy dokładnie w jajku, a potem w bułce. Smażymy na małym ogniu na oleju kokosowym z obu stron (najpierw kapeluszem do góry).

Usmażone pieczarki podajemy w towarzystwie sosu czosnkowego i ketchupu. Warto po wierzchu posypać je np. zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 27.01.2017 23:17
szybkie i bardzo smaczne :-)
MagdalenaIC 01.01.2017 15:36
Dziękuję :)
bertpvd 31.12.2016 11:10
smaczny i szybki przepis
mirosława4 31.12.2016 09:16
bardzo lubimy
Krzysztof15 31.12.2016 08:58
ciekawe danie
MonikaW 31.12.2016 08:26
Uwielbiam takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak