SZYBKIE PĄCZKI BEZGLUTENOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka bezglutenowa Schar

    300 gram
  • cukier waniliowy

    30 gram
  • serek homogenizowany

    400 gram
  • proszek do pieczenia

    1 i 1/2 łyżeczki
  • jajko

    2 sztuki
  • tłuszcz do smażenia

    500 ml
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WYKONANIE:

Jajka, cukier waniliowy i serek miksować robotem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i wyrobić na jednolitą masę. Tłuszcz rozgrzać i maczać łyżkę w gorącym tłuszczu i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć z obu stron za złoty lekko brązowy kolor. Osączyć na sitku, wyłożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 13.02.2015 15:04
ciekawy przepis
Futka 13.02.2015 11:34
Bardzo ciekawy i smaczny przepis. Chętnie wypróbuję pączki bez glutenu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat