Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYBKIE PĄCZKI BEZGLUTENOWE

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka bezglutenowa Schar 300 gram
cukier waniliowy 30 gram
serek homogenizowany 400 gram
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
tłuszcz do smażenia 500 ml
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: SZYBKIE PĄCZKI BEZGLUTENOWE

WYKONANIE:

Jajka, cukier waniliowy i serek miksować robotem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i wyrobić na jednolitą masę. Tłuszcz rozgrzać i maczać łyżkę w gorącym tłuszczu i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć z obu stron za złoty lekko brązowy kolor. Osączyć na sitku, wyłożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.02.2015 15:04
ciekawy przepis
Futka 13.02.2015 11:34
Bardzo ciekawy i smaczny przepis. Chętnie wypróbuję pączki bez glutenu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak