Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkie gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
cebule 2 sztuki
mięso mielone wołowe 1/2 kg
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
mąka
jajko 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
przecier pomidorowy
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie gołąbki

Kapustę drobno pokroić. Dodać do niej posiekaną
cebulę, pietruszkę i koper. Doprawić solą
pieprzem i vegetą. Wymieszać. Dodać mięso
doprawione przyprawą do mielonego.
Wbić jajka, dodać bułkę tartą i
startą marchewkę. Z masy zagnieść ścisłą
masę. Uformować niewielkie okrągłe
pulpeciki. Każdy obtoczyć w mące i usmażyć na
złoto na patelni. Przełożyć do garnka. Zalać
wodą, tak aby gołąbki się przykryły. Dodać
pokruszoną kostkę rosołową i koncentrat.
Gotować na małym ogniu około godziny. Sos
zagęścić mąką rozrobioną z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 14.06.2012 14:07
fajny przepis
kotlet 13.04.2011 23:34
pyszności
radosna29 07.03.2011 22:13
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak