szybkie gołąbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/4 główki
  • cebule

    2 sztuki
  • mięso mielone wołowe

    1/2 kg
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

  • mąka

  • jajka

    3 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

  • kostka rosołowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno pokroić. Dodać do niej posiekaną
cebulę, pietruszkę i koper. Doprawić solą
pieprzem i vegetą. Wymieszać. Dodać mięso
doprawione przyprawą do mielonego.
Wbić jajka, dodać bułkę tartą i
startą marchewkę. Z masy zagnieść ścisłą
masę. Uformować niewielkie okrągłe
pulpeciki. Każdy obtoczyć w mące i usmażyć na
złoto na patelni. Przełożyć do garnka. Zalać
wodą, tak aby gołąbki się przykryły. Dodać
pokruszoną kostkę rosołową i koncentrat.
Gotować na małym ogniu około godziny. Sos
zagęścić mąką rozrobioną z wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna223 14.06.2012 14:07
fajny przepis
kotlet 13.04.2011 23:34
pyszności
radosna29 07.03.2011 22:13
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat