Szybkie flaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • pieprz

  • majeranek

  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżeczki
  • flaki wołowe

    1 baton
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kupując flaki w rosole trzeba je przyprawić do smaku. Ja ścieram marchewkę, dodaję koncentrat pomidorowy i przyprawiam pieprzem, magii, papryką i majerankiem. Wszystko gotuję. Podaję zupę z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mirka-Ludomila 12.02.2013 09:36
Jeszcze mi się nie zdarzyło, ale będę miała to na uwadze.
misia53 11.02.2013 20:01
bardzo lubię flaczki ale jestem ostrożna co do tych batonów , lubią być skwaśniałe..
Mirka-Ludomila 08.11.2012 19:44
zależy co się trafi, ja jeszcze na złe nie trafiłam
halina17 08.11.2012 13:49
Ja tylko raz w życiu kupiłam gotowe flaki i nigdy więcej już się nie skusiłam.
ewaa 29.08.2012 22:30
smaczne
Wacław 01.08.2012 09:07
bardzo lubię ,pycha !
andrzej10 28.07.2012 18:11
mogą być
Ewa6274879 26.07.2012 22:43
ja też idę czasem na łatwiznę ;) i również jest smacznie :)
Zdzisław 23.07.2012 11:41
też korzystam z takich flaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat