Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie ciasto z masą borówkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na biszkopt

jajko 6
mąka pszenna 1 szklanka
cukier waniliowy 2 łyżki
cukier kryształ niepełna szklanka
proszek do pieczenia 1 mała łyżeczka

Składniki na masę borówkową

galaretka owoce leśne 3
borówki 40 dag mrożone
cukier kryształ 4 łyżki

Składniki inne

galaretka wiśniowa 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto z masą borówkową

Najpierw przygotowujemy biszkopt. Białka ubijamy na sztywno stopniowo dodajemy cukier oraz cukier waniliowy , następnie żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dać do masy i delikatnie wymieszać do powstania jednolitej masy. Masę wylać na posmarowaną formę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 170-180 stopni.
Przygotowanie masy :
Borówki wrzucić do garnka wodę i zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić z ognia i rozpuścić 3 galaretki zostawić do stężenia.
Na biszkopt wylać już dobrze tężejącą masę i wstawić do lodówki do pełnego stężenia. Następnie przygotować galaretki wiśniowe według instrukcji na opakowaniu. Tężejące galaretki wylać na masę borówkową (jak całkiem stężeje ). Całość wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 19.08.2016 22:50
pysznie : )
Renata9 16.08.2016 20:25
Smaczne ciacho
Janina 16.08.2016 18:49
Pyszności;))
Bernadeta1 16.08.2016 18:10
na pewno smaczne ciasto
jagoda5913 16.08.2016 13:46
fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak