Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto snikers z kremem karpatkowym
Ciasto z kremem karpatkowym - dwa blaty ciasta miodowego, przełożone kremem karpatkowym (kupnym), a na wierzchu chrupiące orzechy włoskie w karmelu zrobionym z mleka kondensowanego. Zamiast gotować 2 godziny mleko kondensowane, możesz użyć gotowej masy kajmakowej.
1. Ze składników przeznaczonych na ciasto zagnieść gładką masą i podzielić na dwie części. Rozwałkować i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Dwa placki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. Po upieczeniu placki ostudzić.
2. Krem karpatkowy przygotować według informacji na opakowaniu. Pierwszy blat ciasta wysmarować dokładnie kremem karpatkowym i przykryć drugim.
3. Orzechy zrumienić na suchej patelni i następnie wymieszać z gotowym mlekiem skondensowanym. Masę orzechową wyłożyć na górę ciasta.