Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie ciasto czekoladowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 25 dkg
masło 8 dkg
cukier trzcinowy 1/3 szklanki
mleko 1/2 szklanki
czekolada gorzka 5 dkg
kakao 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 3 jajka

DO DEKORACJI

dżem
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto czekoladowe

Do garnuszka wlać mleko, dodać czekoladę,kakao, masło, gotować cały czas mieszając, na małym płomieniu aż składniki się połączą. Odstawić.
Wymieszać mąkę z sodą. Jajka z cukrem ubić na krem. Wsypać do miski, dodać ubite jajka i masę czekoladową. Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
Formę o wym. 22 cm x 22 cm wysmarować tłuszczem, oprószyć tartą bułką, przełożyć ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni około 30 minut, do suchego patyczka.
Ciasto dekorować konfiturą figową i płatkami migdałów. SMACZNEGO!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 18.01.2017 09:25
Super smakowite:)
Ola1young 17.01.2017 20:29
bardzo pyszne :)
Janina 17.01.2017 16:13
Bardzo fajne;))
Renata9 16.01.2017 22:42
Pyszne ciacho
Bernadeta1 16.01.2017 20:28
lubię takie ciasto, pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak