Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkie ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 30 dag
masło 400 gram
cukier 30 dag
mleko 400 ml
spirytus 40 ml
Biszkopty 1 duża paczka
Biszkopt 1 sztuka
galaretka truskawkowa 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie ciasto

biszkopt przyrządzay wg tego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/157024/biszkopt.html według tego przepisu pieczmey biszkopt w blaszce.

Masło ucieramy mikserem do białości o dodajemy zimna mase orzechową (mleko mieszamy w rondelku raz ze zmielonymi orzechami włoskimi. Pamiętajmy aby nie przypalic). Mieszamy.
Dodajemy spirytus i ponownie mieszamy. Masą smarujmy biszkopt, na wierzch wykładamy biszkopciki. Wstawiamy do lodówki. zastygniętą masę zalewamy galaretkami. Już zimnymi, wręcz prawie zastygniętymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miszelka 08.01.2013 09:32
pycha :)
mic 05.01.2013 21:27
super
Botwinka 01.01.2013 12:03
super ciacho
Zdzisław 01.01.2013 00:32
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak